Wedstrijd

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli vindt onze internationale wedstrijd Filcow plaats. Gedurende twee volledige dagen geven honderden deelnemers uit zeven verschillende landen het beste van zichzelf. Zo laten zij zien dat ze paraat staan om levens te redden, zowel in als langs het water. Weet je niet wat je moet verwachten? Deze 11 proeven staan op het programma:

Surf race

Je loopt het water in en doorkruist de branding, waarna je een parcours van ongeveer 400 meter zwemt. Eens je terug op het strand komt, loop je over de eindstreep.

Board race

Met een board aan je zij loop je de zee in, je springt op je board en peddelt zo snel mogelijk rond de drie boeien. Na een parcours van ongeveer 600 meter kom je terug aan op het strand en steek je samen met je board de finish over.

Beach flags

Bij deze afvallingsproef worden je reactiesnelheid en behendigheid getest. Het is de bedoeling om elke ronde één van de vlaggetjes te bemachtigen. Maar… Pas op! Er is telkens een vlaggetje minder dan het aantal deelnemers. Elke ronde wordt de persoon zonder vlaggetje uitgeschakeld tot er één vlaggetje en dus één winnaar overblijft.

Beach sprint

In deze sprint in het losse zand geef je 90 meter lang alles wat je in je hebt om als eerste over de eindstreep te komen.

Beach run

Om je uithouding te testen leg je een parcours van twee kilometer af over het strand.

Surf ski race

Met je surf ski aan je zij sta je klaar in kniediep water. Op het startsignaal spring je zo snel mogelijk in je surf ski en vaar je zo snel mogelijk een parcours van ongeveer 700 meter rond de boeien.

Oceanman/ Oceanwoman

Deze proef is het kroonjuweel van de openwatercompetitie. Hier worden de vier proeven: surf race, board race, surf ski en beach sprint gecombineerd tot een geheel. De volgorde van de proeven wordt bepaald door loting. In deze volgorde leg je al deze proeven achter elkaar af waarbij een helper je assisteert met het snel wisselen van materiaal. De atleten die deze proef tot een goed einde kunnen brengen, kunnen zichzelf een echte ‘lifesaver’ noemen.

Rescue tube rescue

In deze proef wordt er een redding met behulp van een reddingsgordel gesimuleerd. De “zwemmer” loopt de zee in en zwemt zo snel mogelijk naar de boei van zijn team. Aangekomen bij de boei signaleert de zwemmer het team, dan mag de “redder” in actie komen. De redder loopt met een reddingsgordel en zwemvliezen de zee in en zwemt naar de boei. Achter de boei klikt de redder de zwemmer vast en brengt hem terug naar het strand. Op het strand staan de laatste twee teamleden klaar om het geredde slachtoffer in veiligheid te brengen en over de eindstreep te slepen.

Beach relay

Samen met drie teamleden loop je afwisselend 90 meter door het losse zand. Je moet telkens een stokje doorgeven aan de volgende loper voor deze de startlijn overgaat.

Oceanman/ Oceanwoman relay

In deze aflossingswedstrijd deel je de oceanman/oceanwoman op in vier delen: surf race, board race, surf ski en beach sprint. Elk deel wordt afgelegd door een ander lid van je team.

Board rescue

In een team van twee simuleer je een redding met een rescue board. Op het startsignaal loop je het water in en zwem je zo snel mogelijk naar de boei van jouw team. Eenmaal aangekomen signaleer je je teamlid op het strand. Deze vertrekt met een rescue board en peddelt tot achter de boei, waar je met twee op het board kruipt. Samen ga je terug naar het strand en steek je met twee en het rescue board de finishlijn over.

Mixed ocean Lifesaver relay

In deze gemengde aflossing leg je met je team een M-vormig parcours al zwemmend, boardend, skiënd en lopend af. Zo moet je telkens niet een, maar twee keer het water in en weer uit.

 

Filcow


 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief
en volg Filcow op de voet.

© 2023 Filcow